Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkowo dużą wartość odżywczą. Kiełkownica pozioma TORAF to idealne 3 kiełkowe naczynie do kiełkowania. Niektóre z nazw nasion z których można hodować kiełki to: brokuł, fasola złota, gorczyca, chrzan, soja, pszenica, rzeżucha, rzodkiewka, soczewica, słonecznik, siewie lniane.
Najczęściej Kupowane
Polecane produkty
Toraf 10g Kapusta czerwona Nasiona Kiełki kiełkownica kiełkownik
Toraf 10g Kapusta czerwona Nasiona na kiełki kiełkownica kiełkownik
W smaku przypominają świeża główkę kapusty. Są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki. Wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne.
Toraf 10g Kapusta czerwona Nasiona na kiełki kiełkownica kiełkownik
Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B,E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, lit i selen. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne. Podobnie jak kiełki brokułu zawierają sulforafan – substancję antyrakową, chroniącą organizm przed nowotworami- jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższe niż w samej kapuście. Kiełki kapusty są gotowe do zjedzenia w momencie, gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeża główkę kapusty.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5cm, po 4-7 dniach.
opakowanie 10g
Zobacz także
Toraf 500g Rzeżucha nasiona na kiełki DUŻA PACZKA wyrazisty smak Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów
Toraf 500g Rzodkiewka China Rose nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełki rzodkiewki mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
Toraf 250g Fasola Mung nasiona na kiełki DUŻA PACZKA, która króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry.
Toraf 50g Fasola Mung nasiona na kiełki wyjątkowo smaczna kiełkownica, która króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry.
Toraf 20g Kozieradka Nasiona na kiełki kiełkownica
Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające. Wspomagają trawienie pokarmów, a ponadto wpływają korzystnie na poziom cholesterolu i regenerację wszystkich tkanek. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.
Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona na kiełki zamiast mięsa kiełkownica
Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości.
To bogate źródło składników mineralnych, witamin (E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka.
Toraf 10g Rzodkiewka Red Purple nasiona na kiełki kiełkownica NOWOŚĆ Kiełki rzodkiewki, dzięki dużej ilości witaminy C, podnoszą odporność organizmu. Kiełki tej odmiany mają wyrazisty, ostry, korzenno-orzechowy smak. Dodaje się je do sałatek, kanapek, twarożku, jaj, a także rozdrobnione do zup.
Toraf 30g Gorczyca Nasiona na kiełki Kiełkownica Ostry smak Sałatki Surówki Kanapki
Kiełki gorczycy białej mają ostry, wyrazisty smak. Wykazują działanie bakteriobójcze i regulują pracę całego organizmu. Polecane do pikantnych potraw z mięsa i ryb. Nadają się także jako dodatek do sałatek, surówek oraz na kanapki.
Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki. Wspomagają procesy odpornościowe w organizmie.
Toraf 10g Kalarepa czerwona Nasiona kiełków na kiełki kiełkownica Kiełki kalarepy czerwonej są pełne smaku i mogą posłużyć jako dodatek do sałatki, jogurtu, twarożku, kanapki czy zupy. Kalarepa czerwona uaktywnia system odpornościowy organizmu, przeciwdziała nowotworom i atakom wirusów.
Toraf 50g Pszenica Nasiona na kiełki kiełków pszenicy łagodne w smaku pyszny dodatek
Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin. Regularne spożywanie kiełków zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni i systemu nerwowego. Stanowią świetny dodatek do do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.
Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.
Toraf 20g Lucerna Alfalfa Bio-Organic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki lucerny Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów, kiełki lucerny polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa. Są źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które pomagają zwalczać symptomy menopauzy.
Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta
Kiełki rukoli są źródłem mikroelementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe, wzmacniają układ odpornościowy.
Toraf 20g Rzodkiewka China Rose Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki zawierają 2 razy więcej witaminy C niż korzeń rzodkiewki. Dzięki temu podnoszą odporność organizmu. Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Torseed Soczewica 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych.
Toraf 20g Kozieradka Nasiona na kiełki kiełkownica
Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające. Wspomagają trawienie pokarmów, a ponadto wpływają korzystnie na poziom cholesterolu i regenerację wszystkich tkanek. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.
Toraf 500g Rzodkiewka China Rose nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełki rzodkiewki mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
Toraf 10g Rzodkiewka Red Hurricane Nasiona Kiełki Witaminy Sałatki
Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkiewki zawierają 2 razy więcej witaminy C niż korzeń rzodkiewki. Dzięki temu podnoszą odporność organizmu.
Toraf 100g Lucerna Alfalfa nasiona na kiełki DUŻA PACZKA na kiełki są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa.
Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki. Wspomagają procesy odpornościowe w organizmie.
Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona na kiełki zamiast mięsa kiełkownica
Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości.
To bogate źródło składników mineralnych, witamin (E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka.
Biopon Rzodkiewka 20g nasiona na kiełki. Kiełki rzodkiewki zawierają największą spośród wszystkich kiełków ilość witaminy C. Wpływają bardzo korzystnie na wygląd skóry, paznokci i włosów, gdyż posiadają wysoką zawartość siarki.
Toraf 10g Rukola nasiona na kiełki Afrodyzjak orzechowy smak kiełków nasiona na kiełki Eruca Satiiva. Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe
Burak czerwony. Kiełki buraka czerwonego liściowego są źródłem cennych składników odżywczych, witamin A, C, D, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
Toraf 30g Soczewica Bio-Ogranic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki soczewicy
Kiełki soczewicy to źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym.
Toraf 50g Pszenica Nasiona na kiełki kiełków pszenicy łagodne w smaku pyszny dodatek
Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin. Regularne spożywanie kiełków zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni i systemu nerwowego. Stanowią świetny dodatek do do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.
Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta
Kiełki rukoli są źródłem mikroelementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe, wzmacniają układ odpornościowy.
Toraf 20g Łagodna mieszanka Nasiona na kiełki mix kiełkownik
Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących łagodną kompozycję smakową. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów. Kiełki tej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek lub jako dodatek do kanapek.
Toraf 30g Młody Jęczmień Nasiona na kiełki jęczmienne, które zawierają dużo błonnika który poprawia trawienie, a także dużą ilość kwasu foliowego, potasu, magnezu, łatwo przyswajalnego żelaza i witaminy C i B12 zatem zdecydowanie dobrze wpływają na układ nerwowy poprawiając koncentracje.
Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica nasiona na kiełki to nasiona brokułu, które są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan – substancja antyrakowa.