Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
  • Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek

Toraf 20g Soja Nasiona Kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek

2,10 zł
Brutto

Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
Kiełki soi są wyśmienitym źródło białka, witamin, fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Są bogate w substancję antyrakowe, kwas foliowy, fitoestrogeny, nienasycone kwasy tłuszczowe. Kiełki soi to doskonały dodatek do ryżu, kanapek, zup, twarożków i sałatek.

EAN: 5907595506519

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do 0,21 zł
10 5% Do 1,05 zł
20 7% Do 2,93 zł
50 10% Do 10,48 zł
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
Kiełki soi to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Ze względu na zawartość kwasu foliowego to ważny element diety kobiet w ciąży. Jako bogate źródło fitoestrogenów polecane są kobietom w okresie menopauzy. Kiełki soi są bogate w substancję antyrakowe, które hamują wzrost komórek nowotworowych i zmniejszają możliwość wystąpienia raka piersi i raka narządów rodnych u kobiet. Regularne ich spożywanie ma dobroczynny wpływ na cerę, zawarty w nich magnez i potas łagodzą stres i apatię, a znaczna zawartość witaminy C wzmacnia naszą odporność. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w kiełkach pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu oraz ciśnienie krwi.

Kiełki soi to doskonały dodatek do ryżu, kanapek, zup, twarożków i sałatek.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać  2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1cm, po 4-7 dniach.

Opakowanie 20g

Opis

Waga (g)
20

Specyficzne kody

EAN13
5907595506519
Komentarze (0)