Toraf 20g Słonecznik Nasiona Kiełki kiełków słonecznika kiełkownik
  • Toraf 20g Słonecznik Nasiona Kiełki kiełków słonecznika kiełkownik
  • Toraf 20g Słonecznik Nasiona Kiełki kiełków słonecznika kiełkownik
  • Toraf 20g Słonecznik Nasiona Kiełki kiełków słonecznika kiełkownik
  • Toraf 20g Słonecznik Nasiona kiełków na kiełki słonecznika kiełkownik
  • Toraf 20g Słonecznik Nasiona kiełków na kiełki słonecznika kiełkownik

Toraf 20g Słonecznik Nasiona Kiełki kiełków słonecznika kiełkownik

1,99 zł
Brutto

Toraf 20g Słonecznik Nasiona kiełków na kiełki słonecznika kiełkownik
Kiełki słonecznika doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek. Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów. Dostarczają cennych witamin, składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych.

EAN: 5907595507394

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 0,20 zł
10 5% Do rabatu 0,99 zł
20 7% Do rabatu 2,78 zł
50 10% Do rabatu 9,94 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 20g Słonecznik Nasiona kiełków na kiełki słonecznika kiełkownik
Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi fosforu i wapnia, a więc substancji mineralnych wzmacniających kości i zęby oraz niezbędnego w procesie krwiotwórczym żelaza. Dodatkowo zawierają również magnez, potas oraz miedź i cynk. Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi bardzo rzadko występującej w roślinach witaminy D,witamin A, C, PP, a także dużych ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów.

Przygotowanie kiełków:


Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm, po 4-7 dniach.

Bezpośrednio przed wyłożeniem nasion słonecznika na kiełkownicę należy usunąć łupiny nasienne.

opakowanie 20g

Opis

Waga (g)
20

Specyficzne kody

EAN13
5907595507394
Komentarze (0)