Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
  • Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik

Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik

1,99 zł
Brutto

Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik

K
iełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin oraz wielu składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny. Kiełki są bogate w kwas foliowy.

EAN: 5907595506502

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do 0,20 zł
10 5% Do 1,00 zł
20 7% Do 2,79 zł
50 10% Do 9,95 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik

Dlaczego warto spożywać kiełki Soczewicy?

  • Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego.
  • Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny.
  • Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. To doskonały element diety dla kobiet w ciąży.
  • Można dodawać je do sałatek, kanapek, dań głównych, past twarogowych.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm, po 3-7 dniach.

Opakowanie 20g.

Opis

Waga (g)
20

Specyficzne kody

EAN13
5907595506502
Komentarze (0)