Toraf 40g Mieszanka chińska Nasiona Kiełki do dań azjatyckich ryżu
  • Toraf 40g Mieszanka chińska Nasiona Kiełki do dań azjatyckich ryżu
  • Toraf 40g Mieszanka chińska Nasiona Kiełki do dań azjatyckich ryżu
  • Toraf 40g Mieszanka chińska Nasiona Kiełki do dań azjatyckich ryżu
  • Toraf 40g Mieszanka chińska nasiona na kiełki do dań azjatyckich ryżu

Toraf 40g Mieszanka chińska Nasiona Kiełki do dań azjatyckich ryżu

2,75 zł
Brutto

Toraf 40g Mieszanka chińska nasiona na kiełki do dań azjatyckich ryżu 
Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. Zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.

EAN: 5907595507967

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do 0,28 zł
10 5% Do 1,38 zł
20 7% Do 3,86 zł
50 10% Do 13,77 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 40g Mieszanka chińska nasiona na kiełki do dań azjatyckich ryżu 
Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. W skład mieszanki wchodzą gatunki będące nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, obniżają poziom "złego" cholesterolu oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Ze względu na zawartość kwasu foliowego polecana kobietom w ciąży. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni z niewielką ilością oleju, jako samodzielne danie lub dodatek do potraw z ryżu.

Skład mieszanki:

  • soczewica jadalna 15%
  • groch zwyczajny 15%
  • ciecierzyca pospolita 15%
  • soja 15%
  • fasola mung 20%
  • fasola adzuki 20%


Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5cm, po 4-7 dniach.

opakowanie 40g

Opis

Waga (g)
40

Specyficzne kody

EAN13
5907595507967
Komentarze (0)