Toraf 10g Brokuł Nasiona Kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
  • Toraf 10g Brokuł Nasiona Kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
  • Toraf 10g Brokuł Nasiona Kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
  • Toraf 10g Brokuł Nasiona Kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
  • Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
  • Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
  • Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin

Toraf 10g Brokuł Nasiona Kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin

1,99 zł
Brutto

 Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
Kiełki brokułu są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu.

EAN: 5907595506632

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do 0,20 zł
10 5% Do 0,99 zł
20 7% Do 2,78 zł
50 10% Do 9,94 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica

Kiełki nasion brokułu są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan – substancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest 200 razy większe niż w samym brokule. Ponadto kiełki brokułu pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy.

Kiełki brokułu są pikantne w smaku, doskonale nadają się do sałatek i kanapek.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2cm, po 3-6 dniach.

Opakowanie 10g

Opis

Waga (g)
10

Specyficzne kody

EAN13
5907595506632
Komentarze (0)