Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
  • Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła

Toraf 10g Brokuł Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków brokuła

2,99 zł
Brutto

Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.

EAN: 5907595509794

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 0,30 zł
10 5% Do rabatu 1,50 zł
20 7% Do rabatu 4,19 zł
50 10% Do rabatu 14,96 zł
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła

Spożywanie kiełków znacznie wzbogaca dietę w białka, mikroelementy i witaminy. Osobom, które poszukują wyjątkowo zdrowego, ekologicznego produktu oferujemy nasiona na kiełki Bio-Organic, których zaletą jest całkowita czystość ekologiczna. Rośliny, z których pochodzą nasiona, są uprawiane bez użycia nawozów sztucznych i preparatów chemicznych. Dzięki temu zachowują pełnię walorów zdrowotnych i brak w nich zanieczyszczeń np. metalami ciężkimi.

Kiełki nasion brokuła są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan – substancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest 200 razy większe niż w samym brokule. Ponadto kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy.

Kiełki brokuła są pikantne w smaku, doskonale nadają się do sałatek i kanapek.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2cm, po 3-6 dniach.

opakowanie 10g

Opis

Waga (g)
10

Specyficzne kody

EAN13
5907595509794
Komentarze (0)