Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
  • Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta

Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta

2,99 zł
Brutto

Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta
Kiełki rukoli są źródłem mikroelementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe, wzmacniają układ odpornościowy.

EAN: 5907595509817

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 0,30 zł
10 5% Do rabatu 1,50 zł
20 7% Do rabatu 4,19 zł
50 10% Do rabatu 14,96 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta

Spożywanie kiełków znacznie wzbogaca dietę w białka, mikroelementy i witaminy. Osobom, które poszukują wyjątkowo zdrowego, ekologicznego produktu oferujemy nasiona na kiełki Bio-Organic, których zaletą jest całkowita czystość ekologiczna. Rośliny, z których pochodzą nasiona, są uprawiane bez użycia nawozów sztucznych i preparatów chemicznych. Dzięki temu zachowują pełnię walorów zdrowotnych i brak w nich zanieczyszczeń np. metalami ciężkimi.

Kiełki rukoli są bogatym źródłem mikro elementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe. Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak.

Kiełki rukoli mają przyjemny smak. Można spożywać je na zimno, jak i na gorąco. Stosuje się je: do kanapek, makaronów, sałatek, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

Opakowanie 10g

Opis

Waga (g)
10

Specyficzne kody

EAN13
5907595509817
Komentarze (0)