Toraf 100g Rukola nasiona na kiełki DUŻA PACZKA afrodyzjak nasiona na kiełki Eruca Satiiva. Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe
Najczęściej Kupowane
Polecane produkty
Toraf 10g Rukola Nasiona Kiełki Bio-Organic ekologiczne kiełków rucoli rokietta
Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta
Kiełki rukoli są źródłem mikroelementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe, wzmacniają układ odpornościowy.
Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta
Spożywanie kiełków znacznie wzbogaca dietę w białka, mikroelementy i witaminy. Osobom, które poszukują wyjątkowo zdrowego, ekologicznego produktu oferujemy nasiona na kiełki Bio-Organic, których zaletą jest całkowita czystość ekologiczna. Rośliny, z których pochodzą nasiona, są uprawiane bez użycia nawozów sztucznych i preparatów chemicznych. Dzięki temu zachowują pełnię walorów zdrowotnych i brak w nich zanieczyszczeń np. metalami ciężkimi.
Kiełki rukoli są bogatym źródłem mikro elementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe. Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak.
Kiełki rukoli mają przyjemny smak. Można spożywać je na zimno, jak i na gorąco. Stosuje się je: do kanapek, makaronów, sałatek, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Opakowanie 10g
Zobacz także
Toraf 250g Fasola Mung nasiona na kiełki DUŻA PACZKA, która króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry.
Toraf 40g Mieszanka chińska nasiona na kiełki do dań azjatyckich ryżu
Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. Zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.
Toraf 10g Kapusta czerwona Nasiona na kiełki kiełkownica kiełkownik
W smaku przypominają świeża główkę kapusty. Są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki. Wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne.
Toraf 20g Pikantna mieszanka Nasiona na kiełki rzodkiewka fasola gorczyca Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantna kompozycje smakowa. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek lub jako dodatek do kanapek. Kiełki są zasobne we wszystkie, najbardziej wartościowe substancje, minerały, aminokwasy i witaminy.
Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki. Wspomagają procesy odpornościowe w organizmie.
Toraf 50g Pszenica Nasiona na kiełki kiełków pszenicy łagodne w smaku pyszny dodatek
Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin. Regularne spożywanie kiełków zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni i systemu nerwowego. Stanowią świetny dodatek do do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.
Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.
Toraf 20g Lucerna Alfalfa Bio-Organic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki lucerny Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów, kiełki lucerny polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa. Są źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które pomagają zwalczać symptomy menopauzy.
Toraf 30g Soczewica Bio-Ogranic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki soczewicy
Kiełki soczewicy to źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym.
Toraf 20g Rzeżucha Bio-Organic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki rzeżuchy
Kiełki rzeżuchy wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów. Mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem.
Toraf 20g Rzodkiewka China Rose Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki zawierają 2 razy więcej witaminy C niż korzeń rzodkiewki. Dzięki temu podnoszą odporność organizmu. Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Fasola złota MUNG. Kiełki Mung to wyjątkowo bogate źródło błonnika i łatwo przyswajalnego białka. Zawierają witaminy z grupy A, B, C i E, sole mineralnych oraz antyutleniacze. Kiełki Fasoli Mung zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Obniżają też poziom cholesterolu LDL, zwanego złym cholesterolem.
Torseed Słonecznik ogrodowy 20g nasiona na kiełki Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów.
Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki oczyszczają drogi oddechowe i zatoki. Są dobrym źródłem potasu, magnezu i jodu. Zawierają dużo siarki. W smaku przypominają korzeń rzodkiewki. Można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek.
Toraf 20g Soczewica Nasiona na kiełki Bogactwo witamin Zdrowe Smaczne Błonnik
Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin oraz wielu składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny. Kiełki są bogate w kwas foliowy.
Torseed Soczewica 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych.
Toraf 20g Słonecznik Nasiona kiełków na kiełki słonecznika kiełkownik
Kiełki słonecznika doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek. Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów. Dostarczają cennych witamin, składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych.
Toraf 250g Fasola Mung nasiona na kiełki DUŻA PACZKA, która króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry.
Toraf 10g Rzeżucha Nasiona na kiełki smaczny dodatek do kanapek sałatek źródło witamin
Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, wiosną do gruntu. Kiełki Rzeżuchy mają wyraźny, lekko ostry smak. Są idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek i przekąsek. Roślina spożywana zwłaszcza w okresie zimowo-jesiennym, jest bogatym źródłem witamin.
Torseed Rzodkiew czarna 10g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
Soja. Kiełki soi stanowią niezastąpione źródło witamin, enzymów i niezbędnych mikroelementów. Zawierają bardzo dużo (30-50%) łatwo przyswajalnego białka, witamin (A, C, K oraz z grupy B). Bogate są w mikropierwiastki i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Toraf 50g Fasola Mung nasiona na kiełki wyjątkowo smaczna kiełkownica, która króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry.
Toraf 100g Rukola nasiona na kiełki DUŻA PACZKA afrodyzjak nasiona na kiełki Eruca Satiiva. Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe
Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki. Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają substancje chroniące nasz organizm przed nowotworami.
Toraf 500g Rzodkiewka China Rose nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełki rzodkiewki mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
Toraf 20g Kozieradka Nasiona na kiełki kiełkownica
Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające. Wspomagają trawienie pokarmów, a ponadto wpływają korzystnie na poziom cholesterolu i regenerację wszystkich tkanek. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.
Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.