Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica nasiona na kiełki to nasiona brokułu, które są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan – substancja antyrakowa.
Najczęściej Kupowane
Polecane produkty
Toraf 10g Rzodkiewka Red Hurricane Nasiona Kiełki Witaminy Sałatki
Toraf 10g Rzodkiewka Red Hurricane Nasiona Kiełki Witaminy Sałatki
Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkiewki zawierają 2 razy więcej witaminy C niż korzeń rzodkiewki. Dzięki temu podnoszą odporność organizmu.
Toraf 10g Rzodkiewka Red Hurricane Nasiona Kiełki Witaminy Sałatki
Kiełki tej odmiany nie tylko dobrze smakuję lecz także świetnie prezentuje się na talerzu i w różnego rodzaju potrawach. Kiełki rzodkiewki są dobrym źródłem witamin A, B1, B2, B3, E, potasu, magnezu i jodu przyspieszającego przemianę materii. Zawierają dużo siarki, dlatego wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.
- Posiadają właściwości dezynfekujące, moczopędne i przeciwzapalne. Szczególnie wskazane przy anemii, schorzeniach wątroby i dróg żółciowych. Kiełki rzodkiewki mają opinię wspaniałego leku na przeziębienie. Zawdzięczają ją nie tylko dużej zawartości witaminy C, ale również działaniu wykrztuśnemu. Dzięki temu kiełki rzodkiewki oczyszczają drogi oddechowe i zatoki. Duża zawartość witaminy C podnosi odporność organizmu.
- Spożywanie kiełków znacznie wzbogaca dietę w białka, mikroelementy i witaminy. Osobom, które poszukują wyjątkowo zdrowego, ekologicznego produktu oferujemy nasiona na kiełki Bio-Organic, których zaletą jest całkowita czystość ekologiczna. Rośliny, z których pochodzą nasiona, są uprawiane bez użycia nawozów sztucznych i preparatów chemicznych. Dzięki temu zachowują pełnię walorów zdrowotnych i brak w nich zanieczyszczeń np. metalami ciężkimi.
- Kiełki w smaku przypominają korzeń rzodkiewki, można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek. Są łatwe do wyhodowania, a ponadto chronią inne kiełki przed pleśnią. Warto więc dorzucić kilka nasion rzodkiewki do innych nasion w naszej hodowli.
- Biały puszek pokrywający kiełki rzodkiewki to korzonki boczne, których nie należy mylić z pleśnią.
Przygotowanie kiełków:
- Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.
- Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Opakowanie 10g.
Zobacz także
Toraf 100g Lucerna Alfalfa nasiona na kiełki DUŻA PACZKA na kiełki są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa.
Toraf 20g Lucerna Alfalfa nasiona na kiełki zdrowe odżywianie bogata w witaminy są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów kiełki lucerny polecane są kobietom w okresie ciąży.
Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
Kiełki brokułu są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu.
Toraf 10g Kalarepa czerwona Nasiona kiełków na kiełki kiełkownica Kiełki kalarepy czerwonej są pełne smaku i mogą posłużyć jako dodatek do sałatki, jogurtu, twarożku, kanapki czy zupy. Kalarepa czerwona uaktywnia system odpornościowy organizmu, przeciwdziała nowotworom i atakom wirusów.
Toraf 20g Słonecznik Nasiona kiełków na kiełki słonecznika kiełkownik
Kiełki słonecznika doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek. Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów. Dostarczają cennych witamin, składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych.
Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
Kiełki soi są wyśmienitym źródło białka, witamin, fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Są bogate w substancję antyrakowe, kwas foliowy, fitoestrogeny, nienasycone kwasy tłuszczowe. Kiełki soi to doskonały dodatek do ryżu, kanapek, zup, twarożków i sałatek.
Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.
Toraf 20g Lucerna Alfalfa Bio-Organic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki lucerny Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów, kiełki lucerny polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa. Są źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które pomagają zwalczać symptomy menopauzy.
Toraf 30g Soczewica Bio-Ogranic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki soczewicy
Kiełki soczewicy to źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym.
Toraf 20g Rzeżucha Bio-Organic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki rzeżuchy
Kiełki rzeżuchy wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów. Mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem.
Toraf 10g Rukola Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków rucoli rokietta
Kiełki rukoli są źródłem mikroelementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A, C, K, B. Mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe, wzmacniają układ odpornościowy.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkowo dużą wartość odżywczą. Kiełkownica pozioma TORAF to idealne 3 kiełkowe naczynie do kiełkowania. Niektóre z nazw nasion z których można hodować kiełki to: brokuł, fasola złota, gorczyca, chrzan, soja, pszenica, rzeżucha, rzodkiewka, soczewica, słonecznik, siewie lniane.
Toraf 30g Soczewica Bio-Ogranic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki soczewicy
Kiełki soczewicy to źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym.
Toraf 20g Soja Nasiona na kiełki kiełków soi kiełkownica zdrowy dodatek do sałatek
Kiełki soi są wyśmienitym źródło białka, witamin, fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Są bogate w substancję antyrakowe, kwas foliowy, fitoestrogeny, nienasycone kwasy tłuszczowe. Kiełki soi to doskonały dodatek do ryżu, kanapek, zup, twarożków i sałatek.
PNOS 10g Owies Wielkanocny Nasiona Na stół wielkanocny Zielona dekoracja
Owies stanowi wspaniałą ozdobę wielkanocnego stołu. Około dwóch tygodni przed Świętami Wielkanocnymi należy wysiać nasiona do naczynia z ziemią i piaskiem lub ligniną czy watą. Na kiełki można wysiewać cały rok. Pilnować, aby podłoże w doniczce było stale wilgotne.
Toraf 10g Rzeżucha Nasiona na kiełki smaczny dodatek do kanapek sałatek źródło witamin
Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, wiosną do gruntu. Kiełki Rzeżuchy mają wyraźny, lekko ostry smak. Są idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek i przekąsek. Roślina spożywana zwłaszcza w okresie zimowo-jesiennym, jest bogatym źródłem witamin.
Biopon Rzodkiewka 20g nasiona na kiełki. Kiełki rzodkiewki zawierają największą spośród wszystkich kiełków ilość witaminy C. Wpływają bardzo korzystnie na wygląd skóry, paznokci i włosów, gdyż posiadają wysoką zawartość siarki.
Torseed Rzeżucha 30g nasiona na kiełki. Spożywanie kiełków rzeżuchy ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych.
Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki oczyszczają drogi oddechowe i zatoki. Są dobrym źródłem potasu, magnezu i jodu. Zawierają dużo siarki. W smaku przypominają korzeń rzodkiewki. Można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek.
PNOS 5g Bazylia zielona Nasiona na kiełki Zdrowe Sałatki Poprawia trawienie Smaczne
Oprócz walorów smakowych kiełki bazylii są także bogatym źródłem beta-karotenu, witamin B5, B6, C i kwasu foliowego. Zawierają wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, mangan, poprawiają trawienie oraz wykazują działanie antybakteryjne i przeciwzapalne.
Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica nasiona na kiełki to nasiona brokułu, które są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan – substancja antyrakowa.
Biopon 8g Brokuł Nasiona na kiełki Kiełkownica Do sałatek Zdrowy dodatek są bogatym źródłem witamin A, C, E, H oraz K, a także witamin z grupy B. Przypisuje się tym kiełkom właściwości wspomagające leczenie wielu schorzeń. Regulują one poziom ciśnienia krwi oraz wspomagają profilaktykę udaru mózgu.
PNOS 10g Burak liściowy czerwony Nasiona na kiełki Zdrowe Źródło żelaza Kiełkownica
Kiełki buraka liściowego bogate są w witaminy z grupy B i C, prowitaminę A, oraz sole mineralne. Dzięki dużej zawartości żelaza szczególnie polecane dla osób cierpiących na anemię. Regularne jedzenie kiełków przeciwdziała chorobom układu krwionośnego.
Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.
Fasola Mung. Kiełki fasoli Mung są chrupiące. Mają słodkawy w smak. Kiełki to źródło witamin: A, B, C i E. Świeże kiełki nasion zawierają dużo cennych składników odżywczych, jak też mikroelementów i enzymów. Obniżają również poziom złego cholesterolu. Stosowane są głównie w daniach kuchni azjatyckiej (chińskiej i wietnamskiej).
Toraf 20g Pikantna mieszanka Nasiona na kiełki rzodkiewka fasola gorczyca Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantna kompozycje smakowa. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek lub jako dodatek do kanapek. Kiełki są zasobne we wszystkie, najbardziej wartościowe substancje, minerały, aminokwasy i witaminy.