
Torseed Rzodkiew czarna 10g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu.
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.Źródło cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Obfitują w żelazo, miedź, witaminę B6. Są wskazane dla osób zmęczonych i zestresowanych. Poprawiają trawienie, pamięć i posiadają właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy je do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
Kiełki stanowią niezastąpione źródło witamin, enzymów i niezbędnych ludziom mikroelementów. Regularne ich spożywanie podnosi odporność organizmu, a zawarte w nich antyoksydanty zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia chorób nowotworowych. Dzięki znacznej zawartości błonnika wspomagają trawienie i przyswajanie składników pokarmowych, a ponadto obniżają poziom złego cholesterolu. Substancje w nich zawarte poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki stanowią naturalną i niedrogą alternatywę dla preparatów witaminowych i suplementów diety.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce kiełkownicy. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoju: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoja i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i postawić w ciepłym, nasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki gotowe są do spożycia.
Gramatura: 50g.
Torseed Rzodkiew czarna 10g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
Torseed Lucerna 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i patelni, najlepiej pod koniec smażenia.
Torseed Słonecznik ogrodowy 20g nasiona na kiełki Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów.
Torseed Rzeżucha 30g nasiona na kiełki. Spożywanie kiełków rzeżuchy ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych.
PNOS SOJA 50G NASIONA NA KIEŁKI. Nasiona na kiełki Soja
Gramatura: 50 g
Torseed Soczewica 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych.
Lucerna i koniczyna. Mieszanka nasion lucerny i koniczyny, o delikatnym smaku, bogata w witaminy i związki mineralne, szczególnie polecana dla kobiet w ciąży. Posiada właściwości oczyszczające, wzmacniające układ nerwowy a także wpływa na poprawę pamięci.
Specjalnie skomponowana mieszanka o działaniu zwiększającym odporność organizmu, składająca się z nasion gorczycy, koniczyny, kopru, kozieradki i szczypiorku. Posiada również właściwości dezynfekujące, przeciwzapalne a także odtruwające organizm.
Kiełki mieszanka zawierająca nasiona gorczycy, koniczyny, rzeżuchy, rzodkiewki i szczypiorku, których kiełki odznaczają się wybitnym właściwościami wzmacniającymi i regulującymi pracę organizmu. Jest bogatym źródłem witaminy C oraz łatwo przyswajalnego magnezu i wapnia.
Mieszanka zawierająca nasiona soczewicy, fasoli Mung, fasoli Adzuki oraz soczewicy zielonej. Kiełki te poza walorami smakowymi charakteryzują się wysoką zawartością składników wzmacniających organizm witamin i soli mineralnych.
Mieszanka zawierająca nasiona soczewicy, fasoli Mung, fasoli Adzuki oraz soczewicy zielonej. Kiełki te, poza walorami smakowymi, charakteryzują się wysoką zawartością składników wzmacniających organizm, witamin i soli mineralnych.
Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki. Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają substancje chroniące nasz organizm przed nowotworami.
Torseed Brokuł 10g nasiona na kiełki brokuła Kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi. Wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Kiełki brokuła ponadto wykazują silne działanie przeciwnowotworowe.
Burak czerwony. Kiełki buraka czerwonego liściowego są źródłem cennych składników odżywczych, witamin A, C, D, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.