Torseed Rzodkiew czarna 10g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
Nowe produkty
Polecane produkty
Najczęściej Kupowane
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu.
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.Źródło cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Obfitują w żelazo, miedź, witaminę B6. Są wskazane dla osób zmęczonych i zestresowanych. Poprawiają trawienie, pamięć i posiadają właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy je do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
Kiełki stanowią niezastąpione źródło witamin, enzymów i niezbędnych ludziom mikroelementów. Regularne ich spożywanie podnosi odporność organizmu, a zawarte w nich antyoksydanty zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia chorób nowotworowych. Dzięki znacznej zawartości błonnika wspomagają trawienie i przyswajanie składników pokarmowych, a ponadto obniżają poziom złego cholesterolu. Substancje w nich zawarte poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki stanowią naturalną i niedrogą alternatywę dla preparatów witaminowych i suplementów diety.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce kiełkownicy. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoju: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoja i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i postawić w ciepłym, nasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki gotowe są do spożycia.
Gramatura: 50g.
Zobacz także
Torseed Lucerna 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i patelni, najlepiej pod koniec smażenia.
Torseed Słonecznik ogrodowy 20g nasiona na kiełki Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów.
Torseed Rzeżucha 30g nasiona na kiełki. Spożywanie kiełków rzeżuchy ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych.
PNOS SOJA 50G NASIONA NA KIEŁKI. Nasiona na kiełki Soja
Gramatura: 50 g
Torseed Soczewica 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych.
Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki. Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają substancje chroniące nasz organizm przed nowotworami.
Torseed Brokuł 10g nasiona na kiełki brokuła Kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi. Wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Kiełki brokuła ponadto wykazują silne działanie przeciwnowotworowe.
Burak czerwony. Kiełki buraka czerwonego liściowego są źródłem cennych składników odżywczych, witamin A, C, D, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Biopon Rzodkiewka 20g nasiona na kiełki. Kiełki rzodkiewki zawierają największą spośród wszystkich kiełków ilość witaminy C. Wpływają bardzo korzystnie na wygląd skóry, paznokci i włosów, gdyż posiadają wysoką zawartość siarki.
Kiełki cebuli i szczypiorka na organizm działają bakteriobójczo, jak też odkwaszająco. Posiadają wyjątkowo dużo witaminy C, a także selenu, siarki, fluoru, manganu, wapnia, żelaza i magnezu. Regularne spożycie tych kiełków powoduje oczyszczenie krwi. Obniża też ciśnienie i zawartość cukru we krwi. Reguluje również poziom cholesterolu.
Toraf 50g Pszenica Nasiona na kiełki kiełków pszenicy łagodne w smaku pyszny dodatek
Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin. Regularne spożywanie kiełków zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni i systemu nerwowego. Stanowią świetny dodatek do do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.
Rzodkiewka. Kiełki; dzięki dużej zwartości witaminy C, podnoszą odporność organizmu. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie. Poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające.
Toraf 10g Brokuł Nasiona na kiełki kiełkownica zdrowy dodatek bogactwo witamin
Kiełki brokułu są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu.
Toraf 30g Młody Jęczmień Nasiona na kiełki jęczmienne, które zawierają dużo błonnika który poprawia trawienie, a także dużą ilość kwasu foliowego, potasu, magnezu, łatwo przyswajalnego żelaza i witaminy C i B12 zatem zdecydowanie dobrze wpływają na układ nerwowy poprawiając koncentracje.
PNOS 10g Owies Wielkanocny Nasiona Na stół wielkanocny Zielona dekoracja
Owies stanowi wspaniałą ozdobę wielkanocnego stołu. Około dwóch tygodni przed Świętami Wielkanocnymi należy wysiać nasiona do naczynia z ziemią i piaskiem lub ligniną czy watą. Na kiełki można wysiewać cały rok. Pilnować, aby podłoże w doniczce było stale wilgotne.
Toraf 10g Kapusta czerwona Nasiona na kiełki kiełkownica kiełkownik
W smaku przypominają świeża główkę kapusty. Są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki. Wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne.
Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki oczyszczają drogi oddechowe i zatoki. Są dobrym źródłem potasu, magnezu i jodu. Zawierają dużo siarki. W smaku przypominają korzeń rzodkiewki. Można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek.
Toraf 20g Lucerna Alfalfa nasiona na kiełki zdrowe odżywianie bogata w witaminy są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów kiełki lucerny polecane są kobietom w okresie ciąży.
Torseed Soczewica 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych.
Torseed Lucerna 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i patelni, najlepiej pod koniec smażenia.
Toraf 500g Rzodkiewka China Rose nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełki rzodkiewki mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
Toraf 20g Rzodkiewka China Rose Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki zawierają 2 razy więcej witaminy C niż korzeń rzodkiewki. Dzięki temu podnoszą odporność organizmu. Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.
Toraf 10g Jarmuż czerwony Nasiona na kiełki Kiełkownica Źródło witamin Odporność
Kiełki jarmużu czerwonego świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek lub jako dodatek do kanapek. Kiełki są zasobne we wszystkie, najbardziej wartościowe substancje, minerały, aminokwasy i witaminy. Istotnie przyczyniają się do zapobiegania otyłości.
PNOS 5g Bazylia zielona Nasiona na kiełki Zdrowe Sałatki Poprawia trawienie Smaczne
Oprócz walorów smakowych kiełki bazylii są także bogatym źródłem beta-karotenu, witamin B5, B6, C i kwasu foliowego. Zawierają wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, mangan, poprawiają trawienie oraz wykazują działanie antybakteryjne i przeciwzapalne.