Torseed Rzodkiew czarna 10g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
Najczęściej Kupowane
Polecane produkty
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu.
Torseed Pszenica 50g nasiona na kiełki. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.Źródło cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Obfitują w żelazo, miedź, witaminę B6. Są wskazane dla osób zmęczonych i zestresowanych. Poprawiają trawienie, pamięć i posiadają właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy je do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
Kiełki stanowią niezastąpione źródło witamin, enzymów i niezbędnych ludziom mikroelementów. Regularne ich spożywanie podnosi odporność organizmu, a zawarte w nich antyoksydanty zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia chorób nowotworowych. Dzięki znacznej zawartości błonnika wspomagają trawienie i przyswajanie składników pokarmowych, a ponadto obniżają poziom złego cholesterolu. Substancje w nich zawarte poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki stanowią naturalną i niedrogą alternatywę dla preparatów witaminowych i suplementów diety.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce kiełkownicy. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoju: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoja i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i postawić w ciepłym, nasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki gotowe są do spożycia.
Gramatura: 50g.
Zobacz także
Torseed Lucerna 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i patelni, najlepiej pod koniec smażenia.
Torseed Słonecznik ogrodowy 20g nasiona na kiełki Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów.
Torseed Rzeżucha 30g nasiona na kiełki. Spożywanie kiełków rzeżuchy ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych.
PNOS SOJA 50G NASIONA NA KIEŁKI. Nasiona na kiełki Soja
Gramatura: 50 g
Torseed Soczewica 20g nasiona na kiełki Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych.
Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki. Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają substancje chroniące nasz organizm przed nowotworami.
Torseed Brokuł 10g nasiona na kiełki brokuła Kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi. Wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Kiełki brokuła ponadto wykazują silne działanie przeciwnowotworowe.
Burak czerwony. Kiełki buraka czerwonego liściowego są źródłem cennych składników odżywczych, witamin A, C, D, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Fasola złota MUNG. Kiełki Mung to wyjątkowo bogate źródło błonnika i łatwo przyswajalnego białka. Zawierają witaminy z grupy A, B, C i E, sole mineralnych oraz antyutleniacze. Kiełki Fasoli Mung zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Obniżają też poziom cholesterolu LDL, zwanego złym cholesterolem.
Toraf 40g Mieszanka chińska nasiona na kiełki do dań azjatyckich ryżu
Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. Zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.
PNOS 10g Owies Wielkanocny Nasiona Na stół wielkanocny Zielona dekoracja
Owies stanowi wspaniałą ozdobę wielkanocnego stołu. Około dwóch tygodni przed Świętami Wielkanocnymi należy wysiać nasiona do naczynia z ziemią i piaskiem lub ligniną czy watą. Na kiełki można wysiewać cały rok. Pilnować, aby podłoże w doniczce było stale wilgotne.
Torseed Słonecznik ogrodowy 20g nasiona na kiełki Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów.
Toraf 250g Fasola Mung nasiona na kiełki DUŻA PACZKA, która króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry.
Kiełki cebuli i szczypiorka na organizm działają bakteriobójczo, jak też odkwaszająco. Posiadają wyjątkowo dużo witaminy C, a także selenu, siarki, fluoru, manganu, wapnia, żelaza i magnezu. Regularne spożycie tych kiełków powoduje oczyszczenie krwi. Obniża też ciśnienie i zawartość cukru we krwi. Reguluje również poziom cholesterolu.
Biopon Rzodkiewka 20g nasiona na kiełki. Kiełki rzodkiewki zawierają największą spośród wszystkich kiełków ilość witaminy C. Wpływają bardzo korzystnie na wygląd skóry, paznokci i włosów, gdyż posiadają wysoką zawartość siarki.
Soja. Kiełki soi stanowią niezastąpione źródło witamin, enzymów i niezbędnych mikroelementów. Zawierają bardzo dużo (30-50%) łatwo przyswajalnego białka, witamin (A, C, K oraz z grupy B). Bogate są w mikropierwiastki i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Toraf 50g Pszenica Nasiona na kiełki kiełków pszenicy łagodne w smaku pyszny dodatek
Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin. Regularne spożywanie kiełków zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni i systemu nerwowego. Stanowią świetny dodatek do do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.
Toraf 20g Rzeżucha Bio-Organic Nasiona ekologiczne kiełków na kiełki rzeżuchy
Kiełki rzeżuchy wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów. Mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem.
Toraf 10g Brokuł Bio-Organic Nasiona ekologiczne na kiełki kiełków brokuła
Kiełki brokuła zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu. Są źródłem witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkowo dużą wartość odżywczą. Kiełkownica pozioma TORAF to idealne 3 kiełkowe naczynie do kiełkowania. Niektóre z nazw nasion z których można hodować kiełki to: brokuł, fasola złota, gorczyca, chrzan, soja, pszenica, rzeżucha, rzodkiewka, soczewica, słonecznik, siewie lniane.
Toraf 100g Lucerna Alfalfa nasiona na kiełki DUŻA PACZKA na kiełki są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa.
Toraf 10g Rukola nasiona na kiełki Afrodyzjak orzechowy smak kiełków nasiona na kiełki Eruca Satiiva. Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe
Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki. Wspomagają procesy odpornościowe w organizmie.
Rzodkiewka. Kiełki; dzięki dużej zwartości witaminy C, podnoszą odporność organizmu. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie. Poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające.