Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka
  • Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka

Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona Kiełki zamiast mięsa kiełkownica Źródło białka

2,75 zł
Brutto

Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona na kiełki zamiast mięsa kiełkownica
Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości.
To bogate źródło składników mineralnych, witamin (E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka.

EAN: 5904595508871

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 0,28 zł
10 5% Do rabatu 1,38 zł
20 7% Do rabatu 3,85 zł
50 10% Do rabatu 13,76 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 50g Fasola Adzuki Nasiona na kiełki zamiast mięsa kiełkownica

Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za prozdrowotne i odchudzające właściwości. Kiełki fasoli Adzuki leczą dolegliwości związane z infekcjami pęcherza moczowego oraz chronią przed niedokrwistością. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące o lekko słodkim, orzechowym posmaku. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry. Można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn, oraz jako dodatek albo baza do przygotowywania słodkich potraw.

Fasola Adzuki to bogate źródło składników mineralnych, witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka, dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę Adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa.


Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5cm, po 3-6 dniach.

Opakowanie 50g.

Opis

Waga (g)
50

Specyficzne kody

EAN13
5904595508871
Komentarze (0)