Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
  • Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki

Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona Kiełki kiełków rzodkiewki

2,49 zł
Brutto

Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki oczyszczają drogi oddechowe i zatoki. Są dobrym źródłem potasu, magnezu i jodu. Zawierają dużo siarki. W smaku przypominają korzeń rzodkiewki. Można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek.

EAN: 5907595506526

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 0,25 zł
10 5% Do rabatu 1,25 zł
20 7% Do rabatu 3,49 zł
50 10% Do rabatu 12,47 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 20g Rzodkiewka Nasiona kiełków na kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki mają opinię wspaniałego leku na przeziębienie. Zawdzięczają ją nie tylko dużej zawartości witaminy C (zawierają jej 2,5 raza więcej niż korzeń rzodkiewki), ale również działaniu wykrztuśnemu. Dzięki temu kiełki rzodkiewki oczyszczają drogi oddechowe i zatoki. Duża zawartość witaminy C podnosi odporność organizmu. Są dobrym źródłem witamin A, B1, B2, B3, E, potasu, magnezu i jodu przyspieszającego przemianę materii. Zawierają dużo siarki, dlatego wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Posiadają właściwości dezynfekujące, moczopędne i przeciwzapalne. Szczególnie wskazane przy anemii, schorzeniach wątroby i dróg żółciowych.

Kiełki w smaku przypominają korzeń rzodkiewki, można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek. Są łatwe do wyhodowania, a ponadto chronią inne kiełki przed pleśnią. Warto więc dorzucić kilka nasion rzodkiewki do innych nasion w naszej hodowli.

Biały puszek pokrywający kiełki rzodkiewki to korzonki boczne, których nie należy mylić z pleśnią.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

opakowanie 20g

Opis

Waga (g)
20

Specyficzne kody

EAN13
5907595506526
Komentarze (0)