Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica
  • Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica
  • Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica
  • Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica
  • Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica
  • Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica
  • Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica

Toraf 100g Brokuł Nasiona na Kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica

11,99 zł
Brutto

Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica nasiona na kiełki to nasiona brokułu, które są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafansubstancja antyrakowa.

EAN: 5907595509305

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 1,20 zł
10 5% Do rabatu 5,99 zł
20 7% Do rabatu 16,78 zł
50 10% Do rabatu 59,94 zł
Ilość
W magazynie Biatom

Toraf 100g Brokuł Nasiona na kiełki DUŻA PACZKA Kiełkownica

Kiełki nasion brokułu są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafansubstancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest 200 razy większe niż w samym brokule. Ponadto kiełki brokułu pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Kiełki brokułu są pikantne w smaku, doskonałe do sałatek i kanapek.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę lać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

Kiełki – Brokuł

Zalety zamykania strunowego:

  • ochrona przed rozsypaniem
  • ochrona przed zawilgoceniem produktu
  • możliwość wielokrotnego, szczelnego zamykania

Pakowane w BIO opakowanie typu DOYPACK z zamknięciem strunowym.

Opakowanie 100g

Opis

Waga (g)
100

Specyficzne kody

EAN13
5907595509305
Komentarze (0)