• Brak w Magazynie Biatom
TORSEED Rzodkiew czarna 10g Nasiona na kiełki
  • TORSEED Rzodkiew czarna 10g Nasiona na kiełki

Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki

2,99 zł
Brutto

Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki. Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają substancje chroniące nasz organizm przed nowotworami.

EAN: 5906262080567

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do 0,30 zł
10 5% Do 1,50 zł
20 7% Do 4,19 zł
50 10% Do 14,96 zł
Ilość
Brak w Magazynie Biatom

Torseed Kapusta czerwona 10g nasiona na kiełki. Kiełki kapusty rosną dość niewielkie w porównaniu do innych kiełków zielonych i są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 – 3 cm. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty.

Hodować możemy zarówno kiełki kapusty czerwonej, jak i białej. Czerwona zawiera większe ilości selenu i witaminy C, natomiast biała więcej karotenu.

Źródło cennych składników odżywczych, witamin A, C, D, mikroelementów i enzymów. Obfitują w żelazo, miedź, witaminę B6. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy je do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek. 

Kiełki stanowią niezastąpione źródło witamin, enzymów i niezbędnych ludziom mikroelementów. Regularne ich spożywanie podnosi odporność organizmu, a zawarte w nich antyoksydanty zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia chorób nowotworowych. Dzięki znacznej zawartości błonnika wspomagają trawienie i przyswajanie składników pokarmowych, a ponadto obniżają poziom złego cholesterolu. Substancje w nich zawarte poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki stanowią naturalną i niedrogą alternatywę dla preparatów witaminowych i suplementów diety. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce kiełkownicy. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o  jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoju: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoja i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i postawić w ciepłym, nasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki gotowe są do spożycia.

2753

Specyficzne kody

EAN13
5906262080567
Komentarze (0)