• Brak w Magazynie Biatom
Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki pikantne kiełkownica
  • Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin

Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin

2,59 zł
Brutto

Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin
Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki. Wspomagają procesy odpornościowe w organizmie.

EAN: 5907595510042

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do rabatu 0,26 zł
10 5% Do rabatu 1,30 zł
20 7% Do rabatu 3,63 zł
50 10% Do rabatu 12,96 zł
Ilość
Brak w Magazynie Biatom

Toraf 20g Gorczyca czarna Nasiona na kiełki Pikantne Ostre Kiełkownica Źródło witamin

Kiełki warzyw mają znaczący i bardzo szeroki wpływa na nasz organizm. Są jednym z cenniejszych źródeł witamin i składników mineralnych w okresie zimowym, a dodatkowo są bogactwem błonnika, białka i kwasów omega-3. Najbardziej wartościowe są bezpośrednio po zbiorze, dlatego najlepiej spożywać te własnej produkcji.

Dlaczego warto spożywać kiełki gorczycy czarnej?

  • Gorczyca czarna zawiera w swoim składzie większą ilość niż pozostałe gatunki gorczycy, fitoncydów o właściwościach bakteriobójczych oraz witaminy B2 wzmacniające procesy odpornościowe w organizmie.
  • Zawierają także błonnik oraz saponiny, flawonoidy i roślinne hormony, korzystnie reguluje pracę całego organizmu i cyrkulację krwi.
  • Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem oraz szybkim wzrostem.
  • Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki.
  • Same nasiona mogą także służyć jako przyprawa do ogórków konserwowych i do domowego wyrobu musztardy.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm, po 3-6 dniach.

Opakowanie 20g

Opis

Waga (g)
20

Specyficzne kody

EAN13
5907595510042
Komentarze (0)