• Brak w Magazynie Biatom
Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania nasiona gratis
  • Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania nasiona gratis
  • Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania nasiona gratis
  • Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania nasiona gratis

Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania nasiona gratis

23,90 zł
Brutto
Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania nasiona gratis. Kiełki to nic innego jak kilkudniowe, młodziutkie rośliny, które możemy uprawiać w domu przez okrągły rok. Są one źródłem ogromnej ilości składników odżywczych, więc warto zaryzykować i rozpocząć uprawę.

EAN: 5907617335523

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
5 2% Do 2,39 zł
10 5% Do 11,95 zł
20 7% Do 33,46 zł
50 10% Do 119,49 zł
Ilość
Brak w Magazynie Biatom

Kiełkownica Vitaline Vilmorin naczynie do kiełkowania, nasiona gratis. Witaminy przez cały rok- zapewni nam trzypoziomowa kiełkownica składająca się z poniższych elementów:

  • pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także podczas wahań temperatury
  • 3 szalki do kiełkowania - trzy duże szalki o średnicy 20 cm; można w nich poddać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion
  • czerwone syfony odpływowe - zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność
  • wentylatory - w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do procesów kiełkowania umieszczono po trzy wentylatory; służą one do odprowadzenia gazów i tlenu
  • zbiornik wody - po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku (idealna woda do podlewania kwiatów)
Oprócz witamin kiełki wytwarzają również białko, tłuszcze i związki mineralne. Polecane są szczególnie zimą, kiedy dieta może być uboższa w świeże, ekologiczne warzywa.
Kiełki można produkować z nasion wielu warzyw, np.fasoli mung, rzodkiewki, brokułu, ciecierzycy, grochu, kukurydzy, lucerny, pora, pszenicy, słonecznika, soczewicy, soi i innych.

W przeważającej większości kiełki spożywamy na surowo, chociaż można je przetwarzać, ale niektóre nie nadają się do bezpośredniego spożycia. Są to np. kiełki soczewicy i cieciorki, których zjedzenie na surowo może zaburzyć proces trawienia.

Działanie kiełków:

  • dzięki dużej zawartości białka roślinnego wpływają na odbudowę komórek i tkanek;
  • obniżają poziom cholesterolu we krwi;
  • utrzymują w zdrowiu serce, nerwy, skórę, krew i mózg;
  • chronią organizm przed anemią;
  • zapobiegają i leczą przeziębienia;
  • dzięki zasobności w potas nie dopuszczają do zwiotczenia mięśni, a nawet je ujędrniają;
  • usuwają dolegliwości układu pokarmowego;
  • regenerują organizm, zwiększają jego odporność;
  • przypisuje się im właściwości odmładzające;
  • działają korzystnie na włosy, zatrzymują łysienie, pobudzają produkcję w cebulkach włosowych;
  • są doskonałe przy wszelkich kuracjach;
  • odchudzają i odmładzają.
Opakowanie 1 szt.

 

3563

Specyficzne kody

EAN13
5907617335523
Komentarze (0)