Biopon Rzodkiewka 20g nasiona na kiełki. Świeże kiełki nasion zawierają dużo cennych składników odżywczych: witamin, mikroelementów i enzymów. Posiadają silne właściwości odkażające, antybakteryjne, oczyszczające, detoksykujące.
Mają ostry i pikantny smak. Kiełki rzodkiewki można dodawać do surówek, sałatek, omleta, a także do sosów lub kurczaka. Służą jako doskonały dodatek do kanapek, czy twarogu.
Domowa produkcja kiełków rzodkiewki. Wypłukać nasiona. Wsypać je do czystego naczynia, następnie zalać je letnią i przegotowaną wodą. Po kilku godzinach zlać wodę. Ponownie wypłukać nasiona kiełków w świeżej wodzie. Przykryć naczynie z nasionami gazą i obwiązać gumką. Odstawić tak przygotowane naczynie w ciepłe i zacienione miejsce. Kiełki przepłukiwać wodą co najmniej 2 razy dziennie. Do spożycia gotowe są po 3-6 dniach.
Opakowanie: 20g.