Biopon Fasola Mung 40g nasiona na kiełki

Nowy produkt

Fasola Mung. Kiełki fasoli Mung są chrupiące. Mają słodkawy w smak. Kiełki to źródło witamin: A, B, C i E. Świeże kiełki nasion zawierają dużo cennych składników odżywczych, jak też mikroelementów i enzymów. Obniżają również poziom złego cholesterolu. Stosowane są głównie w daniach kuchni azjatyckiej (chińskiej i wietnamskiej).

Więcej szczegółów

2,00 zł brutto

Opis produktu

Biopon Fasola Mung 40g nasiona na kiełki. Kiełki Fasoli Mung posiadają ważne dla organizmu wartości odżywcze: łatwo przyswajalne białko, duża ilość enzymów, sole mineralne, antyutleniacze oraz cenny błonnik. To właśnie dzięki antyutleniaczom zapobiegają chorobom serca oraz nowotworom.

Kiełki Fasoli Mung są twarde i chrupiące, mogą być podawane na zimno oraz na gorąco. Stanowią dzięki temu doskonały dodatek do potraw kuchni chińskiej oraz wietnamskiej.

Kiełki można uprawiać:

1. W kiełkownicy. Wypłukane nasiona zamoczyć na 3 do 6 godzin w letniej i przegotowanej wodzie. Następnie równomiernie rozłożyć na półkach naczynia do uprawy kiełków. Dodać wody do dolnego poziomu szalki. Dbać o  systematyczne uzupełnienie wody oraz jej wymianę. Zraszać nasiona w ciągu kilku następnych dni.

2. W słoiku. Wsypać wypłukane nasiona do czystego naczynia. Zalać na kilka godzin letnią i przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać. Ponownie wypłukać nasiona. Nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe oraz zacienione miejsce. Przepłukiwać nasiona co najmniej 2 razy dziennie.

Po 2-3 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Gramatura: 40g.

Opinie

Napisz opinię

Biopon Fasola Mung 40g nasiona na kiełki

Biopon Fasola Mung 40g nasiona na kiełki

Fasola Mung. Kiełki fasoli Mung są chrupiące. Mają słodkawy w smak. Kiełki to źródło witamin: A, B, C i E. Świeże kiełki nasion zawierają dużo cennych składników odżywczych, jak też mikroelementów i enzymów. Obniżają również poziom złego cholesterolu. Stosowane są głównie w daniach kuchni azjatyckiej (chińskiej i wietnamskiej).

Produkty powiązane