Biowin alkoholomierz do wina piwa winomierz cukromierz

4559

Nowy produkt

Przyrząd do kontroli stężenia cukru w brzeczce początkowej szybkości fermentacji i określenia momentu butelkowania. Pozwala obliczyć potencjalną zawartość alkoholu w gotowym piwie i winie, w zależności od ilości zastosowanego cukru lub cukrów prostych w słodzie.

Więcej szczegółów

11,99 zł brutto

Opis produktu

Biowin alkoholomierz do wina winomierz cukromierz. W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu, w takiej ilości, aby umieszczony w niej pływak unosił się w jego objętości i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Po ustaleniu się poziomu zanurzenia, dokonać można odczytu kierując się położeniem dolnego menisku cieczy

Ciecz zmienia swoje stężenie ( cząsteczki rozprężają się i kurczą ) pod wpływem temperatury. Należy zatem pamiętać, aby odczytu dokonywać w temperaturze 20-21°C wtedy będzie on na pewno miarodajny i precyzyjny.
UWAGA:
Przyrządy te służą do pomiaru procentów w alkoholach czystych (wódka spirytus, bimber) tzn. bez domieszek cukrów czy garbników, które zafałszowują wynik.

Opinie

Napisz opinię

Biowin alkoholomierz do wina piwa winomierz cukromierz

Biowin alkoholomierz do wina piwa winomierz cukromierz

Przyrząd do kontroli stężenia cukru w brzeczce początkowej szybkości fermentacji i określenia momentu butelkowania. Pozwala obliczyć potencjalną zawartość alkoholu w gotowym piwie i winie, w zależności od ilości zastosowanego cukru lub cukrów prostych w słodzie.

Produkty powiązane